Chordoma Foundation

Serie: Experts geven antwoord

Tenzij je een medische graad hebt – en misschien zelfs dan – is het een uitdaging om inzicht te krijgen in chordomen en hoe ermee om te gaan.

Elke dag spreken we patiënten, familieleden en vrienden die op zoek zijn naar antwoorden op belangrijke vragen. Door de jaren heen hebben we goed inzicht gekregen in wat de meest voorkomende problemen zijn. Of het nu het vinden van het juiste behandelteam is, het begrijpen van behandelopties of het krijgen van emotionele steun, er is een aantal praktische uitdagingen waar de meeste chordoompatiënten mee te maken krijgen.

In onze videoserie ‘Experts geven antwoord’ geven vooraanstaande chordoom experts antwoord op deze vragen. Of dit nieuw voor u is, of u al langer leeft met een chordoom, we hopen dat deze videoserie u meer duidelijkheid geeft over deze complexe ziekte waardoor u beter geïnformeerd beslissingen kunt nemen.

Alstublieft accepteer marketingcookies om deze video’s te bekijken.

 

Serie: Experts geven antwoord

Wat is het belangrijkste dat een chordoompatiënt moet weten?

Waar moeten chordoompatiënten op letten bij een behandelteam?

Hoe kan de diagnose chordomen worden bevestigd?

In welke gevallen is een biopsie geschikt?

Welke typen bestraling worden gebruikt bij de behandeling van chordomen?

Met welke medicijnen kunnen chordomen worden behandeld?

Kan moleculaire analyse van tumoren nuttig zijn voor een behandeling met medicijnen?

Wanneer moeten patiënten overwegen om deel te nemen aan een clinical trial?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een patient navigator van de Chordoma Foundation: chordomafoundation.org/living-with-chordoma/patient-navigation-service/

Creative Commons License


De videoserie `Experts geven antwoord’ kan alleen voor informatieve en educatieve doeleinden gebruikt worden. Deze video’s zijn geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. De Chordoma Foundation beveelt ten zeerste aan dat beslissingen over zorg en behandeling worden genomen in overleg met een arts of andere gekwalificeerde beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, die bekend zijn met uw specifieke gezondheidssituatie. Vraag altijd aan uw arts advies voor vragen die u heeft over uw medische zorg. Negeer nooit professioneel medisch advies en stel het inwinnen van dit advies nooit uit door iets dat u in een video hoort of op deze website leest.We zijn dankbaar voor de steun van Celgene om deze video’s mogelijk te maken. Deze video’s zijn eveneens beschikbaar met Nederlandse ondertiteling, met dank aan de lokale CF vrijwilligers.

 

Pin It on Pinterest

Share This
Comodo SSL